Mancare de prune cu carne de pui

Printeaza

Mancare de prune cu carne de pui din: carne de pui, prune, ulei, zahar, sare.

Ingrediente:Mancare_de_prune_cu_carne_de_pui

  • 500 g carne de pui
  • 400 g prune
  • 3 linguri ulei sau unt
  • 2-3 linguriţe zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea de pui, speli bucăţile şi le înăbuşi puţin în unt topit.

Stingi cu apă fierbinte, cât să le acopere, presari puţină sare şi laşi să fiarbă la foc mediu, sub capac, până se frăgezesc.

Intre timp, caramelizezi zahărul şi stingi cu puţină apă, iar după ce se formează un sirop gros, îl adaugi în vasul în care se află carnea, împreună cu prunele spălate.

Laşi să mai fiarbă pentru 1-2 minute şi, dacă doreşti, poţi să îngroşi sosul cu 1 linguriţă de făină sau amidon amestecată cu 100 ml apă rece.

Serveşti preparatul de preferinţă rece.

 

Mancare de prune cu carne de pui

Mancare_de_prune_cu_carne_de_pui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.