Mancare de prune cu carne de pui
PrinteazaMancare de prune cu carne de pui din: carne de pui, prune, ulei, zahar, sare.
- 500 g carne de pui
- 400 g prune
- 3 linguri ulei sau unt
- 2-3 linguriţe zahăr
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi carnea de pui, speli bucăţile şi le înăbuşi puţin în unt topit.
Stingi cu apă fierbinte, cât să le acopere, presari puţină sare şi laşi să fiarbă la foc mediu, sub capac, până se frăgezesc.
Intre timp, caramelizezi zahărul şi stingi cu puţină apă, iar după ce se formează un sirop gros, îl adaugi în vasul în care se află carnea, împreună cu prunele spălate.
Laşi să mai fiarbă pentru 1-2 minute şi, dacă doreşti, poţi să îngroşi sosul cu 1 linguriţă de făină sau amidon amestecată cu 100 ml apă rece.
Serveşti preparatul de preferinţă rece.
Mancare de prune cu carne de pui
Pofta buna!