Friptura de porc cu sos de prune uscate si merisoare
PrinteazaFriptura de porc cu sos de prune uscate si merisoare din: ceafa de porc, prune uscate, merisoare, zahar, faina, ulei, piper, rozmarin, sare.
- 600 g ceafa de porc
- 500 g prune uscate
- 100 g merişoare
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri făină
- 100 ml ulei
- piper măcinat
- rozmarin uscat
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi carnea, o speli şi o usuci între şervete, după care o presari cu piper, sare şi rozmarin. O înăbuşi într-o tigaie mică, în care ai încins 7-8 linguri de ulei, pe ambele părţi, până se pătrunde.
Alegi prune grase proaspăt uscate, dar neafumate. Speli prunele şi merişoarele, le pui într-o cratiţă şi le fierbi la foc mediu. Când au început să fiarbă, adaugi zahărul şi amesteci uşor.
Intr-un alt vas, încingi 2-3 linguri de ulei, presari făina, amesteci energic şi torni treptat 100-150 ml apă fierbinte, care va desface mingea de aluat formată.
Fierbi sosul pentru 2 minute, după care îl adaugi peste fructele care fierb. Pui şi carnea înăbuşită.
Laşi să scadă sosul, iar spre sfârşit asezonezi mâncarea după gust, cu piper măcinat, rozmarin uscat mărunţit şi sare.
Serveşti friptura cu sosul dulce-acrişor, alături de o garnitură de orez ori o salată de orez cu legume de sezon.
Friptura de porc cu sos de prune uscate si merisoare
Pofta buna!