Budinca de orez cu castane
PrinteazaBudinca de orez cu castane din: orez, castane, zahar, stafide, lapte, sare, unt, pesmet.
- 120g orez
- 100 g castane comestibile
- 30 g zahăr
- 30 g stafide
- 1 l lapte dulce pasteurizat
- sare
- 40 g unt
- câte 1 lingură unt şi pesmet pentru vas
Mod de preparare:
Pui castanele pentru 24 de ore într-un vas cu apă rece, să se înmoaie. După ce coaja lor a devenit mai moale, le cureţi de coji şi de pieliţe, cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit.
Speli orezul şi îl laşi să se înmoaie în puţină apă rece. Fierbi într-un vas castanele sfărâmate, în lapte cu un praf de sare, la foc mediu. După 15 minute, adaugi orezul scurs, stafidele şi zahărul.
Le laşi să fiarbă împreună încă 15 minute, amestecând mereu. Dacă orezul nu s-a umflat, dar lichidul a scăzut, mai torni câte puţină apă fierbinte.
Iei vasul de pe foc, laşi să se mai răcorească budinca şi încorporezi untul. Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu pesmet. Torni budinca în vas ori în forme mai mici, de silicon şi, după ce s-a răcit complet, o păstrezi în frigider pentru 3 ore.
Aşezi vasul în puţină apă caldă şi răstorni conţinutul pe un platou. O serveşti ca atare sau decorată cu puţină frişcă şi stafide.
Budinca de orez cu castane
Pofta buna!