Placinta cu mere si migdale
PrinteazaPlacinta cu mere si migdale din: mere, migdale, foi placinta, unt, merisoare, scortisoara, zahar, ulei.
- 1 pachet foi pentru plăcintă
- 150 g unt
- 2 kg mere
- 50 g merişoare
- scorţişoară
- 100 g migdale măcinate
- 100 g zahăr tos
- 75 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
- 1 lingură ulei pentru tavă
Mod de preparare:
Razi mare merele şi le căleşti puţin împreună cu zahăr tos, până scad. Când se răcesc, încorporezi merişoarele, migdalele şi scorţişoară după gust.
Topeşti untul într-un vas termorezistent aşezat în cuptor. Când se mai răceşte, ungi pe rând foile şi suprapui câte 3-4. Intinzi umplutură pe fiecare pachet de foi suprapuse şi rulezi.
Aşezi rulourile în tava unsă cu ulei şi le crestezi din loc în loc, în acest fel porţionând plăcinta, ca să nu se sfărâme foile coapte.
Presari plăcinta cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Placinta cu mere si migdale
Pofta buna!