Cotlet de porc in sos

Printeaza

Cotlet de porc in sos din: cotlet de porc, bacon, cimbru, sare, piper, usturoi, ceapa, unt, smantana, mustar, faina, vin, chilli.

Ingrediente:Cotlet de porc in sos

  • 800 g cotlet de porc
  • 10-12 felii bacon
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 catel usturoi

Pentru sosul de mustar:

  • 2 cepe
  • 200 g unt
  • 200 ml smantana lichida
  • 2 linguri mustar
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 3-5 lingurite faina
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • chilli

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o usuci. O condimentezi cu sare, piper şi cimbru, apoi o pui la fiert în apă cu puţină sare şi 1 căţel de usturoi. O laşi aproximativ 20 de minute, la foc mediu, şi când este proape gata o scoţi şi o aşezi pe un fund de lemn.

O înfăşori în felii de bacon şi o legi cu aţă alimentară. O condimentezi din nou cu cimbru şi, opţional, o perpeleşti câteva minute în ulei, pe toate părţile. Ulterior, o aşezi în tava de cuptor.

Pentru sos, speli şi cureţi ceapa şi o tai mărunt. O căleşti în unt şi stingi cu vinul alb. Adaugi smântâna lichidă, sare şi piper după gust, apoi boabele şi pasta de muştar.

Presari puţin cimbru şi chilli, după gust, şi îngroşi sosul cu făină, turnată în ploaie, amestecând uşor, ca să nu facă cocoloaşe. Dacă sosul iese prea gros, poţi adăuga puţină apă.

Mai laşi câteva minute pe foc, apoi torni sosul peste cotletul de porc şi dai la cuptor, până se rumeneşte fru mos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.