Prajitura cu mere, iaurt si gris
PrinteazaPrajitura cu mere, iaurt si gris din:
Pentru blat:
- 75 g unt
- 120 gzahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 3 ouă
- 300 g iaurt de preferinţă cu grăsime 3%
- 200 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g griş
Pentru umplutură:
- 6 mere roşii de dimensiune medie
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli merele şi le tai în sferturi. îndepărtezi caseta cu seminţe şi tai fiecare sfert de măr în 3-4 felii. Păstrezi o lingură de zeamă de lămâie, iar cu restul de zeamă stropeşti feliile, ca să nu oxideze.
Incingi cuptorul la foc mediu (180 °C).
Topeşti untul într-un vas termorezistent, pe care îl pui pentru câteva minute în cuptorul cald.
După ce untul se răcoreşte, îl mixezi împreună cu zahărul şi zahărul vanilinat, timp de 1-2 minute. Adaugi treptat ouăle, omogenizând după fiecare, apoi încorporezi treptat iaurtul, grişul şi făina, în prealabil cernută împreună cu praful de copt.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×35 cm.
Torni aluatul, îl nivelezi şi distribui uniform bucăţile de măr pe aluat, aşezându-le în şiruri paralele.
Coci prăjitura la foc mediu (180 °C), timp de 25-30 de minute. O porţionezi după ce s-a răcit complet în tavă şi o poţi servi presărată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie sau de scorţişoară.
Prajitura cu mere, iaurt si gris
Pofta buna!