Placinta ardeleneasca

Printeaza

Placinta ardeleneasca din: faina, ou, drojdie, zahar, sare, apa, branza de oaie, marar, ceapa verde, ulei.

Ingrediente:Placinta ardeleneasca

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 1 ou
  • 2 cuburi drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • apă

Pentru umplutură:

  • brânză de oaie
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură ceapă verde
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pui făina într-un vas, adaugi sarea, oul şi drojdia dizolvată în apă călduţă cu puţin zahăr. Frămânţi până obţii un aluat pufos, apoi laşi la loc cald până îşi dublează volumul.

Tai mărarul, ceapa verde şi le amesteci cu brânza. Impărţi aluatul în 12-15 părţi egale.

Umpli fiecare bucată cu brânză, o întinzi cu sucitorul să fie cât mai subţire, apoi o prăjeşti în uleiul încins pe ambele părţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.