Placinta ardeleneasca
PrinteazaPlacinta ardeleneasca din: faina, ou, drojdie, zahar, sare, apa, branza de oaie, marar, ceapa verde, ulei.
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 1 ou
- 2 cuburi drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- apă
Pentru umplutură:
- brânză de oaie
- 1 legătură mărar
- 1 legătură ceapă verde
- ulei
Mod de preparare:
Pui făina într-un vas, adaugi sarea, oul şi drojdia dizolvată în apă călduţă cu puţin zahăr. Frămânţi până obţii un aluat pufos, apoi laşi la loc cald până îşi dublează volumul.
Tai mărarul, ceapa verde şi le amesteci cu brânza. Impărţi aluatul în 12-15 părţi egale.
Umpli fiecare bucată cu brânză, o întinzi cu sucitorul să fie cât mai subţire, apoi o prăjeşti în uleiul încins pe ambele părţi.
Pofta buna!