Prajitura cu urda dulce si struguri
PrinteazaPrajitura cu urda dulce si struguri din: oua, zahar, faina, praf de copt, urda, esenta de vanilie, struguri, zahar pudra.
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 1/2 plic praf de copt
Pentru umplutură şi decor:
- 1/2 kg urdă dulce
- 3 ouă
- 100 g zahăr sau după gust
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 ciorchine de struguri cu boabe mici
- 20 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Speli strugurii şi îi laşi să se scurgă, apoi îi cureţi de pe ciorchine.
Pentru aluat, baţi albuşurile spumă tare cu sarea, până când, întorcând vasul, spuma nu cade. Adaugi treptat zahărul şi baţi până se dizolvă cristalele. Incorporezi treptat gălbenuşurile, făina şi praful de copt, amestecând delicat, de jos în sus, cu o lingură de lemn, până la omo¬genizare. Amestecând astfel, compoziţia îşi păstrează consistenţa pufoasă.
Mixezi urda cu ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie. Intr-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt întinzi aluatul şi, din loc în loc, pui cu lingura grămăjoare de urdă. In spaţiile rămase libere, presari boabe de struguri.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute, până când prăjitura se rumeneşte uşor. Inainte de a o scoate din cuptor, faci proba cu scobitoarea, dacă aluatul s-a copt.
Când se răceşte complet, o tai în romburi şi o presari cu puţin zahăr vanilat.
Prajitura cu urda dulce si struguri
Pofta buna!