Pariziene cu mere

Printeaza

Pariziene cu mere din: faina, zahar, ou, lapte, drojdie, esenta de vanilie, sare, mere, unt, scortisoara.

Ingrediente:Pariziene_cu_mere

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 250 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 400 ml lapte dulce pasteurizat
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 1/2 kg mere
  • 2 linguri unt
  • 200 g zahăr
  • 1 vârf de linguriţă scorţişoară măcinată

Pentru decor:

  • 1 ou pentru uns
  • 50 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, speli merele, le cureţi şi le tai în cubuleţe, apoi le căleşti în untul topit, până se înmoaie. Adaugi zahărul şi scorţişoara, amesteci şi le laşi să se răcească.

Pentru aluat, prepari o maia din drojdie, o lingură de zahăr, o linguriţă de sare şi 50 ml de apă caldă. Cerni făina de două ori şi o amesteci împreună cu maiaua, laptele îndulcit, esenţa şi gălbenuşurile frecate cu sarea. Frămânţi un aluat asemănător celui pentru cozonac, pe care îl acoperi şi îl laşi să crească până îşi dublează volumul.

Impărţi aluatul în sfere de mărimea unui ou. Intinzi sferele de aluat cu sucitorul, în formă de dreptunghi. Pe o margine pui umplutură de mere şi o acoperi, iar cealaltă margine o tai în şuviţe subţiri, pe care le rulezi peste partea cu umplutură.

Aşezi parizienele în tava tapetată cu hârtie de copt, le laşi să crească aproximativ 15 minute, le ungi cu ou şi le coci în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, până se rumenesc.

Calde, le pudrezi cu zahăr.

 

Pariziene cu mere

Pariziene_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.