Prajitura cu crema de zmeura

Printeaza

Prajitura cu crema de zmeura din: zahar, oua, miere, lapte, unt sau margarina, amoniac, faina, gris, lamaie, zmeura.

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 250 g zahăr
  • 3 ouă
  • 100 g miere
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt sau margarină
  • o linguriţă amoniac
  • făină cât cuprinde, pentru a obţine un aluat ce poate fi întins în foi subţiri (aproximativ 850 g)

Pentru cremă:

  • 300 g zahăr
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri griş fin
  • o lămâie
  • un pachet unt sau margarină
  • 300 g zmeură bine coaptă
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pentru pregătirea foilor se pun la topit, la bain-marie, amestecând mereu, laptele, zahărul, mierea, ouăle, untul şi amoniacul.

Când se obţine o compoziţie spumoasă, se ia vasul de pe foc şi se adaugă făina. Din această compoziţie se întind 4 foi care se coc pe dosul tăvii unse cu ulei.

Pentru cremă, se pun laptele cu zahărul şi zahărul vanilat pe foc şi, când clocoteşte, se adaugă treptat grişul în ploaie pentru a nu se forma cocoloaşe. Crema se fierbe până când se îngroaşă.

Se lasă crema la răcit, apoi se mixează cu untul şi cu zeama de lămâie. In o treime din crema obţinută se amestecă zmeura zdrobită.

Se aşază prima foaie, se întinde un strat de cremă ajbă, altă foaie, strat de cremă cu zmeură, foaie, strat de cremă albă si deasupra altă foaie.

Prăjitura se ornează cu cremă albă şi fructe proaspete de zmeură.

 

Prajitura cu crema de zmeura

Prajitura_cu_crema_de_zmeura

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.