Chec cu fructe confiate si branza
PrinteazaChec cu fructe confiate din: unt, zahar, branza de vaci, faina, stafide, fructe confiate, rom, praf de copt, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 160 g unt
- 250 g zahar
- 250 g branza de vaci
- 500 g faina
- 60 g stafide
- 60 g fructe confiate
- 2 linguri rom
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Alegi stafidele, le cureti de codite si le pui sa se inmoaie in rom.Tai bucatele fructele confiate si nucile cat mai mici.Adaugi branza in untul frecat cu zahar si zaharul vanilat. Bati ouale cu un praf de sare. Adaugi si faina amestecata cu praful de copt, ouale si stafidele.
Presari faina pe masa de lucru si intinzi o foaie pe care o rulezi la dimensiunea tavii de copt.Tapetezi tava cu hartie de copt si asezi checul in tava.
Pui la copt la foc potrivit 15 minute, apoi la foc mai iute timp de 30 minute .
Scoti tava, ungi checul cu unt, il pudrezi cu zahar repeti operatiunea de ungere, il acoperi cu o folie si il lasi o ora.
Pofta buna!