Tort dobos

Printeaza

Tort dobos: oua, zahar, faina, zahar vanilat, unt, oua, cacao, unt.

Ingrediente blat:Tort dobos

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 40 g unt

Ingrediente  crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt

Ingrediente glazura: 75 g zahar

 

Mod de preparare:

Treci zaharul si zaharul va­nilat cu galbenusurile pa­na devin o crema spumoasa. Adaugi treptat faina si du­pa ce se incorporeaza complet, adaugi albusurile batute spuma.

Coci pe rand din aceasta  compozipe 6-7 blaturi foar­te subtiri pe fundul formei de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.

Pentru crema treci zaha­rul cu untul pana devine spumos, adaugi galbenusurile unul cate unul, iar la sfarsit pui si cacaua. Ungi foile cu aceasta crema si le asezi una peste alta in afara de ultima foaie.

Caramelizezi usor zaha­rul  pentru glazura si torni peste ultima foaie de tort avand grija sa acoperi toata suprafata.

Trasezi cu cutitul feliile de tort pe suprafafa caramelului si apoi asezi foaia peste ce lelalte. Lasi la rece pana in momentul servirii cand le presari cu cacao si nuci maruntite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.