Chiftele cu bulgur si naut
PrinteazaChiftele cu bulgur si naut din: bulgur, carne de miel, ceapa, faina, sare, piper, scortisoara, supa de vita, ulei, muguri de pin, menta.
Ingrediente:
- 250 g bulgur fin
- 150 g carne de miel tocată
- o ceapă
- 2 linguri făină
- sare
- piper
umplutura:
- o ceapă
- 100 g carne de miel
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 80 ml supă de vită
- 2 linguri ulei
- 2 linguri muguri de pin
- 2 linguri mentă proaspătă tocată
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bulgurul se acoperă cu apă clocotită şi se lasă 5 minute. scurge si se mixează cu celelalte ingrediente şi se dă o oră la rece.
Pentru umplutură, se încinge uleiul si se căleşte ceapa tocată. Se adaugă carnea tocată, scorţişoara si se lasă 3 minute la foc mare.
toarnă supa si se mai fierbe 6 minute. Se adaugă apoi mugurii de pin si menta, sare si piper şi se lasă la răcit.
Din preparatul cu bulgur se iau 2 linguri şi se modelează între palme sub forma unui cârnăcior de 5-6 cm lungime.
Cu mâna udă se face un sanţ, se aşază două linguriţe de umplutură, se modelează sub formă ovală.
Se dau o oră la rece apoi se prăjesc.
Chiftele cu bulgur si naut
Pofta buna!