Cod cu Sos de Unt și Capere din: fileuri de cod, ulei de masline, sare, piper, unt nesaratcapere, coaja de lamaie, patrunjel. Experimentați savoarea mării cu această rețetă ușoară și elegantă, perfectă pentru o cină sofisticată, dar fără efort. Acest fel de mâncare combină textura delicată a codului, gătit la perfecțiune, cu un sos bogat […]
Oua cu legume
PrinteazaOua cu legume din: ulei, pasta de ardei, bulion, ceapa, ardei, usturoi, chimen, oua, boia, rosii, feta, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei
- o linguriţă pastă iute de ardei (harisa)
- 2 linguriţe bulion
- 1/2 ceapă
- 2 ardei graşi
- 4 căţei usturoi
- 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 4 ouă
- 1/2 linguriţă boia
- 400 g cuburi de roşii
- 60 g feta
- o legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
încinge uleiul, se adaugă harisa, bulionul, ceapa tocată mărunt, ardeii tăiati fideluţă, usturoiul felii, boiaua, chimenul si un praf sare.
lasă pe foc 10 minute amestecâd din când în când, până ce ardeii se înmoaie.
adaugă cuburile de roşii, se lasă să ajungă la punctul de fierbere si apoi se lasă 10 minute la fiert pentru a obţine un sos gros.
fac patru goluri în acest sos gros unde se pun cele patru ouă sparte separat. Se presară brânză şi se lasă 10 minute să se închege albuşurile.
serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat.
Oua cu legume
Pofta buna!