Acest preparat este ideal pentru o cină consistentă sau ca gustare bogată în timpul unui weekend rece. Ingrediente Jumări de porc (500 g): Jumările sunt bucăți de slănină de porc prăjite până devin crocante. Ele sunt bogate în grăsimi saturate și oferă o sursă de proteine. […]
Supa crema de sfecla rosie cu legume
PrinteazaSupa crema de sfecla rosie cu legume din: sfecla, cartof, morcov, ceapa, telina, supa de pui, sare, piper, frunza de dafin, ulei, hrean, patrunjel, smantana.
Ingrediente:
- 4 sfecle medii
- 1 cartof mediu
- 1 morcov măricel
- 1 ceapă mare
- 1/2 ţelină
- 800-900 ml apă/supă de pui
- sare
- piper
- 1 frunză de dafin
- 2 linguri ulei
Pentru servit:
- hrean ras
- pătrunjel verde
- smântână
Mod de preparare Supa crema de sfecla rosie cu legume:
Cureţi sfecla roşie, morcovul şi cartoful şi le toci cubuleţe. In oala în care fierbi legumele, pui cele 2 linguri de ulei şi căleşti ceapa tocată fin.
După ce s-a rumenit, adaugi şi restul legumelor tocate, timp de câteva minute (în jur de 3 minute), amestecând continuu.
Adaugi apa sau supa de pui, puţin piper, sare şi o frunză de dafin.
Când legumele sunt fierte, pui şi hreanul ras şi mai fierbi 1-2 minute, iei vasul de pe foc, scoţi frunza de dafin şi pasezi legumele cu jumătate din lichidul în care au fiert.
Adaugi treptat lichid, în funcţie de consistenţa pe care o doreşti.
Serveşti supa simplă, cu puţin hrean proaspăt ras, pătrunjel verde proaspăt tocat sau cu smântână.
Pofta buna!
Sirop de sfeclă roșie pentru anemie
Sfecla roșie este cunoscută pentru conținutul său bogat în fier, vitamina C și antioxidanți, fiind un remediu excelent pentru combaterea anemiei. Siropul de sfeclă roșie este ușor de preparat acasă și ajută la îmbunătățirea producției de globule roșii și la creșterea energiei. […]