Ghebe murate cu sare de mare

Printeaza

Ghebe murate cu sare de mare din: ghebe sau bureti, apa, otet, ulei, zahar, piper boabe, sare de mare.

 

Ingrediente:Ghebe murate cu sare de mare

  • 3 kg ghebe sau bureţi
  • 1 l apă
  • 250 ml oţet
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură zahăr tos
  • 2 linguriţe piper boabe
  • 1 lingură sare de mare

 

 

 

Mod de preparare:

Cureţi bine ciupercile de pământ, le speli în mai multe ape, pe urmă le pui într-un vas cu apă caldă.

Laşi să fiarbă 10 minute, apoi le speli din nou. Le aranjezi într-un borcan.

Pui la fiert oţetul, 1 litru apă şi zahăr, iar la sfârşit adaugi uleiul şi piperul.

Mai laşi puţin să dea în clocot, apoi laşi la răcit.

Torni saramura peste ciuperci, presari sarea şi legi bine borcanele cu celofan sau le pui capace.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Legume asortate murate cu otet

Legume asortate murate cu otet din: dovlecei, rosii, mazare, morcovi, telina, ardei, usturoi, marar, otet. Ingrediente: 3 dovlecei 4 roşii mari 450 g mazăre decongelată 2 morcovi un fir ţelină 2 ardei graşi 2 căţei usturoi o legătură mărar un litru oţet sare piper boabe   Mod de preparare: Toate legumele se taie şi se […]

 

Legume murate cu ciuperci

Legume murate cu ciuperci din: ciuperci, conopida, gogosari, ceapa, dovlecei, apa, otet, boabe de mustar, boabe de piper alb, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 500 g ciuperci (ghebe, mânătărci) 500 g conopidă 4 gogoşari 4 cepe 2 dovlecei 1 litru apă 500 ml oţet boabe de muştar boabe de piper alb 10 lingurite zahăr 30 g […]

 

Patlagele murate la borcan

Patlagele murate la borcan

Patlagele murate la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe   Mod de preparare: Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, […]

 

Conopida_si_mere_murate

Conopida si mere murate

Conopida si mere murate din: conopida, mere, zahar, otet, sare, apa, busuioc, usturoi, telina. Ingrediente:  2 conopide mari 2 kg mere mici, acrişoare 2 linguri zahăr 2-3 linguri oţet 4 linguri sare mare, grunjoasă 4 l apă 4 crenguţe de busuioc 1 căpăţână de usturoi tulpini de ţelină cu frunze   Mod de preparare: Desfaci conopida […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.