Salata de conopida si castraveti acri cu maioneza
PrinteazaSalata de conopida si castraveti acri cu maioneza din: conopida, morcovi, castraveti acri, oua, ulei, zeama de lamaie, sare, piper.
- 1 kg conopidă
- 2 morcovi
- 4-5 castraveţi acri
- 4-5 ouă
- 1/2 l ulei
- zeama de la jumătate de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi conopida de frunze, o desfaci şi o speli, după care o fierbi. Când este gata, pui conopida în strecurătoare, pentru a se scurge.
Cureţi morcovii, îi speli şi apoi îi treci pe răzătoarea cu găuri mari. Pui morcovii la fiert cu apă cât să-i cuprindă.
Castraveţii îi cureţi de coajă şi îi tai mărunt. Pui toate legumele într-un bol mai mare, în care adaugi sare, piper şi maioneză.
Maioneza o faci din 2 gălbenuşuri de ouă fierte, la care adaugi gălbenuşurile crude de la restul ouălor. Torni ulei şi zeamă de lămâie, puţin câte puţin, amestecând continuu.
Pui maioneza peste salată şi omogenizezi uşor.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/salata-de-conopida-si-castraveti-acri-cu-maioneza html