Supă italiană de fasole

Printeaza

Supă italiană de fasole din: ulei de masline, praz, usturoi oregano, fasole verde, fasole boabe, paste, supa de legume, rosii, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:  Supă italiană de fasole

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 fir de praz
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguriţe oregano
  • 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm
  • 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil
  • 75 gr paste făinoase
  • 1 litru supă de legume
  • 8 roşii pitice
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte fin

 

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi căliţi 5 minute prazul tăiat în bucăţi, împreună cu usturoi şi oregano, strivindu-le din când în când.

Adăugaţi fasolea verde, fasolea boabe şi pastele făinoase, apoi supa de legume, când începe să fiarbă, reduceţi focul aproape de minimum. Lăsaţi să fiarbă 12-15 minute, amestecând din când în când.

Intr-o tigaie cu fundul gros, bine încinsă, puneţi la fript cele 8 roşii, întregi când se înmoaie, şi pieliţa se închide la culoare, striviţi-le cu dosul unei linguri, apoi adaug aţi-le în supă.

Potriviţi gustul cu sare şi piper, presăraţi busuiocul tocat si serviţi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.