Prajitura cu zmeura si biscuiti
PrinteazaPrajitura cu zmeura si biscuiti din: biscuiti, unt, miere, frisca, dulceata de zmeura, gelatina, suc de zmeura, jeleu, sirop de zmeura, zmeura.
Pentru primul blat:
- 200 g biscuiţi măcinaţi mărunt
- 75 g unt topit
- 2 linguri miere
Pentru cremă:
- 200 ml frişcă lichidă
- 4 linguri dulceaţă de zmeură
- 10 g gelatină (un plic)
- 100 ml suc de zmeură
Pentru al doilea blat:
- 100 g biscuiţi mărunţiţi mai mare
- 10 g (1 plic) jeleu pentru tort
- 300 ml sirop de zmeură
- o mână de zmeură
Mod de preparare:
Amesteci biscuţii măcinaţi fin, cu untul moale şi mierea, după care îi pui într-o formă rotundă de tort biscuiţi (25 cm) cu inel detaşabil, tasezi bine cu o lingură şi laşi la rece.
Pentru crema, mixezi frişca până se întăreşte, apoi adaugi în fir subţire gelatina topită la bain-marie, dar întâi hidratată în apă rece.
Torni acest amestec în formă, peste biscuiţi, apoi adaugi siropul şi dulceaţa, amestecate uşor cu o linguriţă de frişcă.
Pentru al doilea blat, deasupra cremei presari biscuiţii rupţi în bucăţi mai mari, apoi ornezi deasupra cu zmeură şi torni jeleul de tort, preparat cu siropul de zmeură, conform instrucţiunilor.
Inainte de a o porţiona, laşi prăjitura la rece cel puţin 3 ore.
Prajitura cu zmeura si biscuiti
Pofta buna!