Peste cu conopida
PrinteazaPeste cu conopida din: peste, conopida, smantana, oua, cascaval, nucsoara, marar, sare, piper, ulei.
- 600 g peşte (cod sau merluciu)
- 1 conopidă
- 250 g smântână
- 2 oua
- 50 g caşcaval
- un vârf de cuţit nucşoară
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele, le speli şi le pui la fiert în apă cu puţină sare. După 15 minute, le scoţi şi le laşi să se scurgă de apă.
Peştele presărat cu sare şi piper îl treci prin făină, apoi prin ou bătut şi îl prăjeşti bine pe toate părţile. Scoţi peştele pe şerveţele absorbante, iar în uleiul rămas prăjeşti 10 minute conopida. Pui într-o tavă unsă cu ulei conopida prăjită, adaugi smântână amestecată cu ouăle bătute, caşcavalul ras pe răzătoarea mare,mărarul tocat mărunt şi nucşoara.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi dai tava în cuptorul încins pentru 15 minute, la foc mare.
Pofta buna!