Tocanita moldoveneasca de ardei
PrinteazaTocanita moldoveneasca de ardei din:
- 5 ardei graşi sau capia
- 1 ceapă
- 1-2 căţei de usturoi
- frunze de pătrunjel verde
- sare
- piper
- ulei
- 1-2 linguri făină de mălai
- 2 roşii rase
Mod de preparare:
Coci ardeii, îi tai bucăţi mai mici şi îi căleşti în puţin ulei. Pui şi ceapa, usturoiul, sare şi piper şi mai laşi la călit 10 minute.
Adaugi cele 2 roşii date pe râzătoare şi frunzele de pătrunjel. Amesteci uşor şi pui 1 cană de apă caldă. După ce s-au călit bine, într-o farfurie pui cele 2 linguri de mălai, îl dizolvi cu puţină apă rece şi torni compoziţia peste tocăniţa de ardei.
Laşi să fiarbă 10 minute şi amesteci. Trebuie să iasă ca o ciulama mai subţire.
Tocăniţa o poţi consuma ca atare sau alături de chifteluţe, cârnaţi prăjiţi sau carne friptă şi cu o salată şi o mămăliguţă.
Tocanita moldoveneasca de ardei
Pofta buna!