Spaghete de inghetata cu zmeura
PrinteazaSpaghete de inghetata cu zmeura din: pastaie de vanilie, galbenus, zahar, lapte, smantana, frisca, zmeura, zeama de lamaie.
Pentru spaghete:
- 1 păstaie de vanilie
- 3 gălbenuşuri
- 70 g zahăr
- 250 ml lapte
- 250 g smântână
- 100 g frişcă
Pentru sosul de zmeură:
- 250 g zmeură
- zeamă de lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Extragi miezul din păstaia de vanilie cu ajutorul unui cuţit, pe urmă îl pui într-o cratiţă, alături de lapte şi jumătate din cantitatea de zahăr, dându-le în clocot şi amestecând continuu. La final, arunci păstaia de vanilie.
Baţi gălbenuşurile cu restul zahărului, în baie de apă fierbinte, până obţii o cremă spumoasă galbenă. Adaugi treptat laptele vanilat şi amesteci până se îngroaşă compoziţia.
Amesteci crema cu smântână, în baie de apă rece, până se răceşte, după care o dai 4 ore la congelator.
Pentru sos, pasezi zmeura cu 1 lingură de zeamă de lămâie şi zahărul vanilat.
Intr-un bol, pui puţină frişcă, apoi îngheţata de vanilie sub formă de spaghete (dată printr-o presă de cartofi) şi torni deasupra sosul de zmeură.
Pofta buna!