Mititei de casa la gratar

Printeaza

Mititei de casa la gratar din: carne de vita, carne de porc sau de oaie, supa din oase de vita, usturoi, bicarbonat de sodiu, cimbru, boia, piper, sare.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 250 g carne de porc sau oaie
  • 150 ml supă concentrată din oase de vită (degresată şi nesărată)
  • 3 căţei mari de usturoi
  • 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 linguriţă boia dulce de ardei
  • 1 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Frămânţi carnea de vită şi porc sau oaie cam 20 de minute, cu ajutorul unui mixer puternic sau cu mâna, adăugând câte puţină supă concentrată, usturoiul tocat de două ori, bicarbonatul de sodiu, piperul, cimbrul, sarea şi boiaua de ardei.

Pentru a se pătrunde aromele, laşi pasta de mici la frigider peste noapte.

Ai grijă să presezi compoziţia în bol, cu dosul lingurii, pentru a nu rămâne bule de aer care ar permite oxidarea cărnii.

A doua zi formezi mici de grosime şi lungime aproximativ egale şi îi pui pe grătarul încins, câte 3-4 minute pe fiecare parte.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Celebrii mici de care nu mai scapam si sunt terasele pline

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.