Mancare moroseneasca
PrinteazaMancare moroseneasca din: cartofi, concentrat de legume, carnati, costita afumata, ceapa, sare, piper, boia, ulei, patrunjel, salata, apa, zahar, otet, usturoi verde.
- 1 kg cartofi noi mici
- 1 lingură concentrat de legume
- 2 cârnăciori semiafumaţi
- 150 g costiţă afumată
- 1 ceapă
- sare
- piper
- boia dulce
- 100 ml + 50 ml ulei
- 1 lingură pătrunjel verde tocat fin
Pentru salată:
- 1 salată creaţă mică
- 50 ml apă rece
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri oţet de mere
- 8-10 frunze mici de usturoi verde
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi îi speli şi îi pui la fiert în apă cu concentrat de legume. Când sunt fierţi, îi scurgi de apă şi îi laşi acoperiţi.
Ceapa tocată mărunt o căleşti în 100 ml ulei, o amesteci cu sare, piper şi puţină boia de ardei, apoi o torni peste cartofi. Tai cârnăciorii în rondele, costiţa în cubuleţe, le rumeneşti puţin în 50 ml ulei şi sucul propriu, adaugi totul peste cartofi, pui capacul şi amesteci prin răsturnare.
Pui mâncarea în vasul pentru servit şi presari verdeaţa tocată. Poţi să pui cartofii pe farfurie şi afumăturile în mijloc, fără să le amesteci.
Pregăteşti salata aşa: Alegi frunzele de salată, le speli şi le tai mărunt. Presari sare şi le freci cu mâna, să se înmoaie puţin, apoi le clăteşti cu apă rece şi le scurgi pentru a îndepărta sucul verde, care este amărui.
Intr-un castron amesteci apa cu zahărul, oţetul şi un praf de sare, până se dizolvă bine. Adaugi salata şi usturoiul verde tăiat fin.
Pofta buna!
N-am mancat asa ceva pana acum