Flori de dovlecel pane
PrinteazaFlori de dovlecel pane din: dovlecei, branza, oua, sare, ulei.
- 10 flori de dovlecel
- 10 linguri cu brânză de casă sau orice altă brânză
- 2 ouă
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Fiecare floare de dovlecel o umpli cu câte o lingură de brânză, în care poţi să adaugi (opţional) mărar tocat fin.
Răsuceşti puţin colţurile florii (toate la un loc) şi apeşi spre interior, pentru ca brânza să nu iasă în momentul prăjirii. După aceea, le aplatizezi puţin şi le treci prin ou bătut (în care poţi adăuga condimentele dorite), apoi le prăjeşti foarte puţin în ulei încins.
Mai poţi folosi şi brânză dulce, cu stafide sau fără. In acest caz, după prăjire, pudrezi din belsug cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Flori de dovlecel pane
Pofta buna!