Omleta cu conopida
PrinteazaOmleta cu conopida din: conopida, oua, varza de bruxelles, unt, ulei, ceapa verde, sare, piper.
- 1/2 conopidă
- 2-3 verze de Bruxelles
- 5 ouă
- 1 cub unt
- 3 linguri ulei
- ceapă verde sau verdeţuri
- săre
- piper
Mod de preparare:
Speli conopida, o rupi bucheţele şi o fierbi timp de 20 de minute în apă cu sare. Adaugi apoi verzele. După ce s-au fiert, le scurgi de apă şi le laşi deoparte, ca să se răcească.
Baţi ouăle cu sare şi piper. Incingi untul împreună cu uleiul, după care torni ouăle bătute. Aşezi bucheţelele de conopidă şi verzele din loc în loc.
Pui capacul şi laşi 5 minute la foc moderat. Decorezi omleta cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!