Dovlecei cu piept de pui
PrinteazaDovlecei cu piept de pui din: piept de pui, dovlecei, usturoi, ulei, telemea, patrunjel, sare, piper.
- 1 piept de pui
- 2 dovlecei mijlocii
- 5-6 căţei de usturoi pisaţi
- 1 lingură ulei
- 2 linguri telemea rasă de oaie
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii îi cureţi, îi speli şi îi zvinţi. Pieptului de pui îi iei pielea, apoi îl tai fâşii. Intr-o tigaie încingi uleiul şi prăjeşti fâşiile de carne, pe ambele părţi, apoi le scoţi pe o farfurie şi le păstrezi calde.
In uleiul rămas în tigaie, căleşti fâşiile de dovlecei şi usturoiul pisat.
Puiul astfel pregătit îl aşezi pe un platou împreună cu fâşiile de dovlecei, răsfirate în jurul puiului şi le stropeşti cu sosul rămas în tigaie.
Deasupra razi telemea şi ornezi cu pătrunjel.
Pofta buna!
O mancare simpla si buna