Pizza cu vinete si dovlecei

Printeaza

Pizza cu vinete si dovlecei din: faina, apa, drojdie, sare, ulei, bulion, oregano, busuioc, vanata, dovlecel, ardei, masline, ciuperci, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Pizza_cu_vinete_si_dovlecei

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 500 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 20 g sare
  • 5 ml ulei de măsline

Pentru umplutură:

  • 3 linguri bulion sau suc de roşii
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 linguriţă busuioc
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 3 roşii
  • 1 ardei gras sau capia
  • 10 măsline
  • 5 ciuperci
  • 300 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci în apa călduţă sarea, uleiul şi drojdia, apoi încorporezi totul în făină, frământând energic.

Ungi aluatul cu puţin ulei de măsline şi îl laşi la dospit. Amesteci bulionul cu condimentele. Feliezi legumele, iar feliile de vinete le dai cu sare şi le laşi deoparte, iar când lasă zeamă, le speli şi le ştergi cu prosop de hârtie.

Când blatul a crescut puţin, îl întinzi în tavă, îl ungi cu sosul şi presari legumele fe liate. Dai pizza la cuptorul preîncălzit, iar spre sfârşit presari caşcaval ras.

 

Pizza cu vinete si dovlecei

Pizza_cu_vinete_si_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna pizza asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.