Pizza cu vinete si dovlecei
PrinteazaPizza cu vinete si dovlecei din: faina, apa, drojdie, sare, ulei, bulion, oregano, busuioc, vanata, dovlecel, ardei, masline, ciuperci, cascaval, sare, piper.
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 500 ml apă
- 25 g drojdie
- 20 g sare
- 5 ml ulei de măsline
Pentru umplutură:
- 3 linguri bulion sau suc de roşii
- 1 linguriţă oregano
- 1 linguriţă busuioc
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 3 roşii
- 1 ardei gras sau capia
- 10 măsline
- 5 ciuperci
- 300 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci în apa călduţă sarea, uleiul şi drojdia, apoi încorporezi totul în făină, frământând energic.
Ungi aluatul cu puţin ulei de măsline şi îl laşi la dospit. Amesteci bulionul cu condimentele. Feliezi legumele, iar feliile de vinete le dai cu sare şi le laşi deoparte, iar când lasă zeamă, le speli şi le ştergi cu prosop de hârtie.
Când blatul a crescut puţin, îl întinzi în tavă, îl ungi cu sosul şi presari legumele fe liate. Dai pizza la cuptorul preîncălzit, iar spre sfârşit presari caşcaval ras.
Pizza cu vinete si dovlecei
Pofta buna!
Foarte buna pizza asta