Ostropel grecesc de pui cu o garnitura delicioasa
PrinteazaOstropel grecesc de pui cu o garnitura delicioasa din: pui, piper, lamaie, faina, usturoi, patrunjel, ulei, ceapa, cartofi, pastarnac, unt, sare, piper, rozmarin, cimbru, boia.
- 1 pui de 1,5 kg
- piper boabe
- 1-2 lămâi
- 1-2 linguriţe făină
- 1 căpăţână usturoi pisat
- pătrunjel verde, tocat fin
- ulei de măsline
- 1 ceapă potrivită îţi trebuie pentru garnitură:
- 1,5 kg cartofi albi
- 1 păstârnac
- 100 g unt
- sare
- piper
- rozmarin
- cimbru
- boia dulce de ardei
Mod de preparare:
Puiul curăţat şi spălat îl tai în sferturi, după mărime şi îl pui la fiert în apa în care deja a fiert ceapa întreagă.
Pui într-o cratiţă uleiul şi făina, le înăbuşi puţin, apoi diluezi totul cu zeamă de carne. Adaugi usturoiul pisat fin şi zeama de la lămâie. Torni acest sos peste bucăţile fierte de pasăre, presari piper şi dai vasul la cuptor pentru 15 minute.
Serveşti ostropelul cald, cu verdeaţă fin tocată, ală¬turi de garnitura delicioasă: cartofi şi păstârnac, la cuptor.
Ostropel grecesc de pui cu o garnitura delicioasa
Pofta buna!