Specialitate poloneza

Printeaza

Specialitate poloneza din: ceafa de porc, varza, ceapa, usturoi, carnaciori, sunca, ulei, mere, rosii, dafin, ciuperci, sare, piper, maghiran.

 

Ingrediente:

  • 600 g ceafă de porc fără os
  • 1 varză albă mare
  • 2 cepe tăiate mărunt
  • 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
  • 200 g cârnăciori tăiaţi felii
  • 150 g cubuleţe de şuncă
  • 4 linguri ulei
  • 2 mere
  • 2 roşii
  • 2 frunze de dafin
  • 100 g ciuperci crude
  • sare
  • piper
  • măghiran pentru decor

 

Mod de preparare:

Ceafa de porc o speli şi o tai în felii groase de două degete.

Feliile de ceafă le presari cu sare şi piper, le căleşti pe ambele părţi în ulei şi le scoţi din cratiţă.

Speli ciupercile, apoi le tai felii şi le căleşti în aceeaşi cratiţă. Scoţi ciupercile din cratiţă şi adaugi 2 linguri de apă peste grăsime, să se formeze un sos.

Varza o speli şi o tai solzişori. Merele le cureţi de coajă şi de cotoare şi le tai felii.

Roşiile curăţate de coajă le tai rondele. Pui jumătate din cantitatea de varză într-o tavă unsă cu ulei şi adaugi cârnăcio rii, ceapa şi cubuleţele de şuncă. Condimentezi cu sare şi piper şi adaugi feliile de ceafă.

Repartizezi apoi restul de varză, ciupercile, usturoiul, roşiile, merele şi dafinul.

Peste ele torni sosul din cratiţă. Dai tava în cuptorul încins şi o laşi aproximativ 1 1/2 oră.

Decorezi cu rămurele de măghiran şi serveşti mâncarea caldă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.