Peste copt cu ceapa, rosii si patrunjel

Printeaza

Peste copt cu ceapa, rosii si patrunjel din: file de peste, ceapa, praz, usturoi, rosii, vin alb, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Peste copt cu ceapa, rosii si patrunjel

  • 1,5 kg file de peşte
  • 2 cepe
  • 1 fir praz
  • 6 căţei de usturoi
  • 6 roşii
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă piper boabe
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Condimentezi peştele cu sare şi piper, tai rondele subţiri ceapa şi prazul. Păstrezi cam o treime, iar restul îl pui într-o tavă.

Presari sare, usturoi tocat mărunt, o parte din roşii tăiate rondele subţiri şi câteva boabe de piper. Aşezi deasupra peştele, îl stropeşti cu vin şi cu ulei şi îl acoperi cu restul de ceapă şi cu 2-3 rondele de roşii.

Dai tava la cuptor, la foc mediu. Stropeşti din când în când peştele cu sosul din tavă. Este gata când ceapa s-a înmuiat şi peştele este bine pătruns.

Se serveste cu mujdei de usturoi şi pătrunjel tocat, presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.