Ciorba de picioruse de porc

Printeaza

O reteta de ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat.

Ingrediente:Ciorba de picioruse de porc

  • 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate)
  • 2 linguri condimente
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 200 ml smântână
  • oţet după gust
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 felie lămâie
  • pătrunjel tocat

 

Mod de peparare:

Picioruşele se taie în două pe lung şi se pun la fiert în 3 l apă rece. Se spumează, se adaugă condimentele şi se fierb bine.

Morcovul se rade fin, ceapa se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă la fiert peste picioruşe, împreună cu o felie groasă de lămâie.

Intr-un castron de supă se pune mujdei de usturoi bine pisat cu puţină sare, amestecat cu smântână. Se adaugă ciorba fierbinte.

Se presară cu verdeaţă tocată şi se serveşte

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.