Ciorba de picioruse de porc
PrinteazaO reteta de ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat.
- 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate)
- 2 linguri condimente
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 5-6 căţei de usturoi
- 200 ml smântână
- oţet după gust
- sare
- 2 linguri ulei
- 1 felie lămâie
- pătrunjel tocat
Mod de peparare:
Picioruşele se taie în două pe lung şi se pun la fiert în 3 l apă rece. Se spumează, se adaugă condimentele şi se fierb bine.
Morcovul se rade fin, ceapa se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă la fiert peste picioruşe, împreună cu o felie groasă de lămâie.
Intr-un castron de supă se pune mujdei de usturoi bine pisat cu puţină sare, amestecat cu smântână. Se adaugă ciorba fierbinte.
Se presară cu verdeaţă tocată şi se serveşte
Pofta buna!