Prajitura Tina

Printeaza

Prajitura Tina din: oua, zahar, faina, praf de copt, nuca, cacao, zeama de lamaie, amoniac, unt, esenta de fistic.

Ingrediente:Prajitura Tina

Pentru primul blat:

  • 6 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 plic praf de copt

Pentru blatul 2:

  • 6 albuşuri
  • 120 g zahăr
  • 60 g nucă măcinată
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri făină
  • 1/2 linguriţă amoniac

Pentru cremă:

  • 200 g zahăr
  • 1 pachet unt
  • 2 gălbenuşuri
  • esenţă de fistic

 

Mod de preparare:

Pentru primul blat, freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi făina şi praful de copt, după care coci blatul. La al doilea blat, baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi restul ingredientelor şi coci blatul la foc potrivit.

Pentru crema, untul moale îl freci cu 100 g zahăr şi gălbenuşurile cu 100g zahăr. Amesteci ambele compoziţii şi adaugi esenţa de fistic.

Pui mai întâi blatul 1, apoi cremă, blatul 2, iar cremă şi deasupra presari nucă pisată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.