Placinta cu rosii cherry
PrinteazaPlacinta cu rosii cherry din: faina, unt, sare, apa, cascaval, usturoi, sunca, smantana, oua, rosii, nucsoara, piper, patrunjel.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 125 g unt
- sare
- 3 linguri apă foarte rece
- piper
- 1 lingură caşcaval ras
- 1 căţel de usturoi
Pentru umplutură:
- 200 g şuncă afumată
- 200 g caşcaval sau telemea
- 300 ml smântână
- 2 ouă
- 300 g roşii cherry
- 1 praf de nucşoară
- sare
- piper
- pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare:
Se frământă un aluat sfarâmicios din unt, faină, un praf de sare, piper măcinat, după gust. Se adaugă caşcavalul ras şi usturoiul pisat, puţin câte puţin, până se încorporează. Dacă este nevoie, se poate adăuga încă puţină apă rece, până se obţine un aluat omogen. Se lasă la rece 30 de minute.
Se taie şunca bucăţele, se amestecă apoi cu caşcavalul (sau telemeaua) ras, ouăle bătute ca pentru omletă, praful de nucşoară, smântână, piper, după gust, si sare dacă mai este nevoie.
Se întinde aluatul în foaie subţire, se îmbracă o tavă de 20×30 cm, cu pereţi cu tot, se pune la cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate din cuptor şi se adaugă amestecul pentru umplutură.
Deasupra se pun roşiile întregi (sau chiar pe vrej, pentru a fi cât mai spectaculoase) şi se introduce tava în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute.
Se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel verde.
Pofta buna!