Prajitura cu foi de zahar ars
PrinteazaPrajitura cu foi de zahar ars din: zahar, lapte, ulei, bicarbonat de sodiu, faina, galbenus, margarina, zeama de lamaie, cacao.
Pentru foi:
- 400 g zahăr
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 1 vârf de lingurita de bicarbonat de sodiu
- 50 ml lapte fierbinte
- 500 g făină
- 2 gălbenuşuri
Pentru cremă:
- 200 ml lapte
- 3 gălbenusuri
- 150 g zahăr
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 150 g făină
- 1 pachet margarină
- 100 g zahăr pudră
Pentru glazură:
- 2 albuşuri
- 120 g zahăr pudră
- zeamă de lămâie
- 1 lingurită cacao
Mod de preparare:
Caramelizezi 200 g zahăr, stingi cu 200 ml lapte, laşi pe foc trei minute, apoi dai la răcit.
Pentru cremă, amesteci într-un castron 200 ml lapte, trei gălbenuşuri, 150 g zahăr, două plicuri de zahăr vanilat şi 150 g faină. Fierbi pe aburi până se îngroaşă, laşi să se răcească şi mixezi cu margarina, două plicuri de zahăr vanilat şi 100 g zahăr pudră.
Pentru foi, freci două gălbenuşuri cu 200 g zahăr, adaugi ca la maioneză 200 ml ulei, torni amestecul cu zahărul caramelizat, un vârf de linguriţă de bicarbonat stins în 50 ml lapte fierbinte.
Omogenizezi toate ingredientele şi adaugi 500 g faină. Obţii un aluat mai moale, pe care il imparţi în trei părţi egale.
Intinzi trei foi, pe care le coci pe dosul tăvii aproximativ 10 minute fiecare. După ce se răcesc, le umpli cu cremă.
Pentru glazura marmorată, baţi spumă două albuşuri, adaugi 120 g zahăr pudră şi storci puţină zeamă de lămâie. Intinzi pe prăjtură cam 3/4 din spumă, iar restul o amesteci cu o linguriţă de cacao şi marmorezi cu ajutorul unei furculiţe.
Prajitura cu foi de zahar ars
Pofta buna!