Istorie, Producție, Recunoaștere și Sfaturi pentru Degustare. Johnnie Walker este una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci de whisky din lume. Povestea sa începe în 1820, în Kilmarnock, Scoția, când John Walker, un tânăr antreprenor, a început să vândă whisky în magazinul său de băcănie. După […]
Lasagna de peste cu ardei copti
PrinteazaLasagna de peste cu ardei copti din: foi de lasagna, peste, rosii cherry, capere murate, ardei, ulei, sare, piper, patrunjel, ceapa, pulpa de rosii, vin alb, foaie de dafin.
Ingrediente:
- 1 pachet foi lasagna
- 1 kg peste oceanic
- 500 g roşii cherrv
- 3 linguri capere murate
- 5 ardei grasi copti
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- pătrunjel verde
sos:
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 200 ml pulpa de rosii
- 100 ml vin alb
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lasagna de peste cu ardei copti: Cureţi peştele şi îl dezosezi. Fileurile, pudrate cu puţină sare, le aşezi deoparte, iar oasele le aşezi într-o oală, împreună cu ceapa, ardeiul gras, sare, piper şi foaia de dafin.
Adaugi două căni de apă şi laşi să fiarbă 10 minute, apoi strecori zeama şi o pui din nou la foc.
Adaugi vinul, pulpa de roşii şi laşi să mai fiarbă încă 15 minute.
Ungi o formă termorezistentă mai mică cu ulei, adaugi sos de peşte, apoi un strat de foi de lasagna opărite şi bine scurse, peste care aranjezi un strat de bleuri de peşte, fâşii de ardei copţi, roşii cherry tăiate în jumătate şi capere.
Continui cu restul ingredientelor în aceeaşi ordine până se termină toate. Ultimul strat va fi de roşii şi de capere, peste care presari pătrunjel verde tocat.
Stropeşti cu restul de sos de peşte şi cu ulei, apoi introduci vasul în cuptorul bine încins, la temperatură potrivită, pentru 20-30 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.
Pofta buna!
Tot ce Trebuie Să Știi Despre Johnnie Walker