Patratele cu spanac

Printeaza

Patratele cu spanac din: pesmet, smantana, praz, spanac, ceapa, unt, usturoi, oua, faina, telemea, sare, piper, nucsoara, scortisoara, rosii cherry.

Ingrediente:Patratele_cu_spanac

  • 60 g pesmet
  • 250 ml smântână
  • 1 fir de praz
  • 200 g spanac congelat
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 ouă
  • 5 linguri făină
  • 200 g brânză telemea rasă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 vârf cuţit piper măcinat
  • 1 vârf cuţit nucşoară pudră
  • 1 vârf cuţit scorţişoară
  • 100 g roşii cherry pentru decor

Mod de preparare:

Se cerne pesmetul într-un castron şi se toarnă smântână caldă peste el. Prazul şi ceapa se taie fâşii şi se călesc împreună cu usturoiul în untul topit trei minute.

Se adaugă spanacul scurs şi tocat mărunt şi se mai lasă două minute. Se lasă să se răcească.

Se toarnă amestecul de legume peste pesmetul cu smântână. Se adaugă ouăle bătute, făina, 2/3 din brânza rasă, nucşoara, scorţişoara, piperul şi sarea. Se amestecă bine.

Se pune compoziţia într-un vas termorezistent pătrat uns şi tapetat, se presară brânza oprită şi se coace în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute.

Se taie pătrăţele şi se decorează cu roşii cherry.

 

Patratele cu spanac

Patratele_cu_spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.