Salau cu legume si seminte de susan
PrinteazaSalau cu legume si seminte de susan din: salau, broccoli, dovleac, ardei, usturoi, seminte de susan, fructe confiate, ulei de masline, vin alb, sare, piper, cimbru.
- două bucăţi de şalău
- 500 g broccoli
- un dovleac pentru plăcintă
- un ardei iute
- o căpăţână de usturoi
- 20 g seminţe de susan
- 140 g fructe confiate
- 100 ml ulei de măsline
- 300 ml vin alb demisec
- sare
- piper
- cimbru verde
Mod de preparare:
Şalăul se curăţă, se eviscerează, se taie în bucăţi mai mici şi se spală. Se scurge, se condimentează şi se aşează într-o tavă.
Se umplu cu cimbru, se stropesc cu ulei, se toarnă două căni cu apă, se coc la foc mediu 25-35 de minute şi se scot cu spumieră pe un platou.
Broccoli se rupe în bucheţele mici, se fierbe în apă cu sare şi se pune într-un bol. Dovleacul se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii potrivit de groase.
Se unge cu ulei, se condimentează, se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu 15-25 de minute.
Intr-un bol se amestecă ardeiul iute tăiat rondele cu fructele confiate, restul de ulei, usturoiul feliat şi vinul alb.
Se adaugă cimbru, se fierb 15 minute apoi se toarnă peste peşte, broccoli şi dovleac. Se presară cu cimbru şi seminţe de susan şi se servesc imediat.
Salau cu legume si seminte de susan
Pofta buna!