Tofu crocant in sos marinat iute
PrinteazaTofu crocant in sos marinat iute din: tofu, sos de soia, faina de porumb, ketchup, mustar, chili, curry, sare de mare, zahar brun.
- 360 g tofu simplu
Pentru sosul marinat:
- 40 g sos de soia
- 20 g fâină de porumb
- 160 g ketchup de roşii
- 50 g muştar dijon
- cîte o linguriţă de chili şi curry iute
- 4 linguriţe sare de mare
- 20 g zahăr brun
Pentru crusta:
- 2 ouă
- 250 g făină
- 200 g fulgi de porumb
- 2 linguri făină de porumb
- 4 linguri sos de soia
- 2 ouă
Mod de preparare:
Taie tofu în bucăţi groase de 5 mm şi înjumătăţeşte-le pe diagonală. Amestecă toate ingredientele pentru sosul marinat, apoi toarnă mixtura peste bucăţile de tofu şi lasă-le peste noapte la marinat.
Intr-o farfurie pune făina, iar în alta fulgii de porumb zdrobiţi între degete. Amestecă făina de porumb cu sosul de soia şi adaugă peste ouăle sparte, bătandu-le cu furculiţa.
Bucăţile de tofu marinate trebuie să le treci prin făină, apoi prin ouă şi la urmă tăvăleşte-le în cerealele zdrobite.
Aşază-le într-un ceaun unde uleiul a fost încins la 160 de grade şi prăjeşte-le pînă devin aurii, apoi scoate-le şi absoarbe uleiul tamponandu-le în şerveţele de hîrtie.
Asortează sos de soia într-un mic bol.
Tofu crocant in sos marinat iute
Pofta buna!