Budinca fiarta de spanac
PrinteazaBudinca fiarta de spanac din: spanac, telemea, oua, pesmet, ceapa, usturoi, bulion, otet, zahar, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 100 g telemea
- 3-4 ouă
- 100 g pesmet
- 1 legătură ceapă verde
- 1 fir usturoi verde
- 2 linguri bulion
- 1 lingură oţet
- 1 lingură zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli spanacul şi îl pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le pui la fiert cu bulionul, oţetul, 200 ml apă, sare, piper şi zahăr după gust.
Când sosul este destul de scăzut, îl treci prin sită, îl amesteci cu spanacul scurs şi tocat şi dai totul în câteva clocote.
Adaugi brânza rasă, pesmetul şi ouăle şi amesteci totul pe foc mic câteva minute. Torni apoi compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi o fierbi pe baie de aburi.
Pofta buna!