Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

Printeaza

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita din: faina, galbenus, margarina, oua de prepelita, ciuperci, ceapa, pasta de tomate, cimbru, salata, maioneza, patrunjel,  sare, piper.

Ingrediente:Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

  • 150 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 100 g margarină
  • 10 ouă de prepeliţă
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 linguriţă rasă de cimbru uscat
  • 100 g maioneză
  • 1 salată verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Din făină, margarină topită şi gălbenuş faci un aluat pe care îl pui la frigider timp de 30 de minute după ce l-ai frământat bine. Apoi împărţi aluatul în 10 şi fiecare bucată o întinzi uşor cu sucitorul astfel încât să obţii o mică foaie pe care o aşezi în fiecare formă de tartă.

Le coci la foc mic spre mediu timp de 30 mi­nute după care le laşi să se răcească.Toci ceapa cât mai mărunt şi o căleşti în ulei şi când s-a aurit adaugi ciupercile curăţate şi feliate. Căleşti până se eva­poră toată zeama pe care şi-o lasă ciu­percile. Adaugi cimbru, sare şi piper şi amesteci bine.

Treci apoi ciupercile puţin răcite prin maşina de tocat şi le ames­teci cu maioneza şi pătrunjelul fin tocat, în fiecare tartă aşezi 2-3 linguri de ciu­perci cu maioneză şi peste acestea aşezi un ou de prepeliţă fiert şi curăţat de coajă.

Pe fiecare ou pui un pătrăţel de ardei roşu sau o feliuţă de ridiche roşie. Aşezi tartele pe un platou cu salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.