Pateuri cu aluat si umplutura de urda

Printeaza

Pateuri cu aluat si umplutura de urda din: urda, faina, margarina, chimen, sare, oua, drojdie, lapte, gris.

Ingrediente:

  • 350 g urdă
  • 2 căni făina
  • 1 pachet mar­garină
  • 1 linguriţă chimen
  • 1 şi 1/2 linguriţă sare
  • 2 ouă
  • drojdie cât o nucă
  • 1 ceaşcă lapte
  • 1 linguriţă griş

 

Mod de preparare:

Pateuri cu aluat si umplutura de urda: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu o  lingură de făină. După ce a crescut maiaua o torni peste făină. Adaugi margarina, 250 g urdă, sare, chimen şi frămânţi o cocă potrivit de tare.

Intinzi coca într-o foaie de jumătate de centimetru grosime din care tai apoi cu un pahar cu gura mai largă.

Jumătate din rondelele de aluat le decupezi în mijloc cu un pahar cu gura mai mică. Amesteci apoi urda rămasă (100 g) cu grişul, un praf de sare şi chi­men. Ungi bucăţile de aluat cu ou, aşezi o bucată decupată (mai mică) peste una întreagă şi pui în mijloc o linguriţă din amestecul de urdă şi griş.

Le ungi din nou cu ou şi le coci la foc potrivit 25-30 de minute într-o tavă unsă cu margarină.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.