Salată de andive cu mere
PrinteazaSalată de andive cu mere din: andive, mere, bacon, cartofi, ceapa, lamaie, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- 200 g andive
- 200 g mere
- 100 g bacon
- 200 g cartofi
- două legături de ceapă verde
- o lămâie
- 50 g nucşoară
- 30 ml ulei de măsline
- 20 g sare
- 2 g piper
- o legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Spălăm şi punem cartofii la fiert în apă cu sare, apoi îi curăţăm şi îi feliem.
Baconul îl tăiem cubuleţe şi-l călim cu puţin ulei.
După ce baconul s-a rumenit, adăugăm merele (spălate) feliate, ceapa verde tocată rondele şi le mai călim 4-5 minute.
Andivele le curăţăm, le spălăm şi le lăsăm la scurs; le rupem sau le tăiem în bucăţi mai mari şi le amestecăm cu cartofii fierţi.
Din muştar, ulei, sare, piper, pătrunjel tocat mărunt, zeamă de lămâie (după gust) preparăm un sos, pe care-l punem peste andive şi cartofi.
După ce totul a fost amestecat uşor, adăugăm bacon, ceapă şi mere călite.
Pregătirea şi gătirea nu durează mai mult de 45 de minute.
Pentru a nu se oxida, feliile de măr trebuie stropite cu puţină zeamă de lămâie.
Poftă bună!