Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]
Reteta zilei: Dulceata de prune – Usor de preparat
PrinteazaDulceata de prune din: prune, zahar, scortisoara.
Ingrediente:
- 2 kg de prune, fara samburi, tocate
- 2 kg de zahăr
- 1 lingura de scortisoara
Mod de preparare:
Se amestecă prunele tocate cu zaharul și scorțișoară și se pun intr-un vas adânc si pastrati deoparte 2-3 ore.
Se aduce amestecul la fierbere, se amestecă tot timpul.
Fierbeti timp de 30-50 minute.
Umpleti apoi borcane sterilizate si inchideti ermetic.
Depozitati in loc racoros.
Dulceata de prune
Pofta buna!
Reteta zilei: Dulceata de ceapa cu cimbru
Dulceata de ceapa cu cimbru din: ulei de masline, ceapa, sare, cimbru, piper, sirop de artar, otet. Ingrediente: ¼ cana ulei de masline 8 cani ceapa, felii subtiri 2 lingurițe sare 1 lingură cimbru 1 linguriță piper 1 cană sirop de arțar ¼ cana oțet Mod de preparare: Într-o tigaie încălziți uleiul de […]
Reteta zilei: Dulceata de ananas
Dulceata de ananas din: ananas, zahar, lamaie, scortisoara, anason, cuisoare. Ingrediente: 5 ananasi 400 gr zahăr 1 lămâie, pentru suc 2 bețișoare de scorțișoară 4 anason stelat 5 cuisoare Mod de preparare: Pregătiți ingredientele. Curatati si spalati ananasul. Apoi, tăiați ananasul în 4 bucăți, pe lungime si dati pe razatoare. Adaugati intr-o cratita […]
Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir
Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir din: ceapa rosie, zahar pudra, zahar, stafide, coniac, vin, ghimbir, sare, ardei iuti. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 200 g zahăr pudră 200 g zahăr tos 200 g stafide 50 ml coniac 100 ml vin alb 1 lingură ghimbir ras 1 vârf de cuţit de sare 2 ardei iuţi […]
Pofta buna!
Imi place dulceata de prune