Cozonac umplut
PrinteazaCozonac umplut din: cozonac, frisca, ciocolata, lichior, portocala, stafide, esenta de rom.
- 1 cozonac
- 400 ml frişcă lichidă
- 50 g ciocolată amăruie
- 100 ml lichior
- 1 portocală
- 50 g stafide
- 2 esenţe de rom
Mod de preparare:
Laşi stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Tai baza cozonacului şi-i scoţi miezul astfel încât să rămână un strat de cozonac de 1 cm grosime. Tapetezi o tavă de cozonac cu o folie de plastic, aşezi cozonacul cu scobitura în sus.
Mărunţeşti miezul şi-l amesteci cu lichiorul, ciocolata fărâmiţată, portocala tăiată bucăţi. Pui stafidele înmuiate şi frişca bătută şi amesteci cu grijă. Umpli cozonacul cu crema astfel pregătită şi-l dai la frigider pentru 3 ore.
Pofta buna!