Jumari ca la Oltenita
PrinteazaJumari ca la Oltenita din: oua, cartofi, carnati, costita, ceapa, ficat de porc, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 2 cartofi
- 100 g cârnaţi afumaţi
- 1 felie costiţă afumată
- 1 ceapă
- 100 g ficat de porc
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le prăjeşti în ulei încins. Cureţi apoi cartofii, îi cubuleţe, îi presari cu sare şi îi prăjeşti în ulei. Adaugi cârnati tăiati rondele, costita tăiată fâşii şi ficatul prăjit cu
ceapa. Cât se prăjesc împreună, baţi ouăle cu un praf de sare şi piper, pui verdeaţa tocată şi le adaugi în cratiţa,peste cartofi şi carne.
Amesteci jumările până se prăjesc şi ouăle, apoi le restorni pe farfurie.Sunt bune cu mamaliguta calda si muraturi.
Pofta buna!