Antricot de vitel cu sos de usturoi
PrinteazaAntricot de vitel cu sos de usturoi din: antricot de vitel, unt, pasta de tomate, usturoi, patrunjel, lamaie, sare, piper, cimbru, vin, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg antricot de viţel
- 100 g unt
- 1 lingură pastă de tomate
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 lămâie
- sare
- piper
- cimbru
- 1 cană vin alb
- ulei
Mod de preparare:
Presari carnea cu sare, piper şi cimbru după gust, aşezi bucăţile într-o tavă cu ulei, torni vinul şi o ceaşcă de apă şi dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 1 oră.
Din când în când stropeşti carnea cu zeama din tavă ca să nu se usuce. In acest timp, pregăteşti sosul: Freci untul cu zeama de lămâie, pui pătrunjelul tocat, pasta de tomate şi usturoiul pisat. Pui vasul cu sos într-un alt vas cu apă fierbinte pentru 1 minut şi baţi continuu.
Astfel untul se topeşte puţin şi sosul se leagă. După ce s-au pătruns antricoatele, le scoţi pe un platou şi le aduci la masă cu sosul alături.
Pofta buna!