Antricot de vitel cu sos de usturoi

Printeaza

Antricot de vitel cu sos de usturoi din: antricot de vitel, unt, pasta de tomate, usturoi, patrunjel, lamaie, sare, piper, cimbru, vin, ulei.
Antricot de vitel cu sos de usturoi

Ingrediente:

  • 1 kg antricot de viţel
  • 100 g unt
  • 1 lin­gură pastă de tomate
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 cană vin alb
  • ulei

 

Mod de preparare:

Presari carnea cu sare, piper şi cimbru după gust, aşezi bucăţile într-o tavă cu ulei, torni vinul şi o ceaşcă de apă şi dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 1 oră.

Din când în când stropeşti carnea cu zeama din tavă ca să nu se usuce. In acest timp, pregăteşti sosul: Freci untul cu zeama de lămâie, pui pătrunjelul tocat, pasta de tomate şi usturoiul pisat. Pui vasul cu sos într-un alt vas cu apă fierbinte pentru 1 minut şi baţi conti­nuu.

Astfel untul se topeşte puţin şi sosul se leagă. După ce s-au pătruns antricoatele, le scoţi pe un platou şi le aduci la masă cu sosul alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.