Hering cu sos de ciuperci si piure, la cuptor

Printeaza

Hering cu sos de ciuperci si piure, la cuptorHering cu sos de ciuperci si piure, la cuptor din: cartofi, ceapa, ciuperci, pasta de tomate, hering in ulei, ulei, otet, faina, masline, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 4-5 ciuperci
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 cutie hering în ulei
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură oţet
  • 1 lingură făină
  • 5-6 măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi fierbi, apoi îi pui la fiert. Când sunt gata, îi pasezi şi adaugi în ei uleiul, oţe­tul, sare şi piper după gust. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, toci şi ciupercile şi le căleşti în ulei.

După ce s-au călit şi a scăzut zeama pe care şi-o lasă ciupercile, adaugi pasta de tomate, făina şi măslinele fără sâmburi.

Mai laşi sosul pe foc 2-3 minute să se lege, apoi îl dai deoparte. Scurgi heringul de ulei, tai fiecare peşte pe jumătate în lungime şi (dacă e cazul) îi scoţi şira spinării. într-o cratiţă sau altă formă rotundă, tapetată cu o folie de aluminiu, pui piureul în strat uniform, apoi sosul de ciuperci cu măsline şi la sfârşit peştii pe care-i aşezi în formă de stea.

Dai totul la cuptor pentru 10 minute şi când e gata, scoţi cu tot cu folia de alu­miniu, o desfaci cu grijă şi aşezi mâncarea pe o farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.