Hering cu sos de ciuperci si piure, la cuptor
PrinteazaHering cu sos de ciuperci si piure, la cuptor din: cartofi, ceapa, ciuperci, pasta de tomate, hering in ulei, ulei, otet, faina, masline, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 4-5 ciuperci
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 cutie hering în ulei
- 1 lingură ulei
- 1 lingură oţet
- 1 lingură făină
- 5-6 măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi fierbi, apoi îi pui la fiert. Când sunt gata, îi pasezi şi adaugi în ei uleiul, oţetul, sare şi piper după gust. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, toci şi ciupercile şi le căleşti în ulei.
După ce s-au călit şi a scăzut zeama pe care şi-o lasă ciupercile, adaugi pasta de tomate, făina şi măslinele fără sâmburi.
Mai laşi sosul pe foc 2-3 minute să se lege, apoi îl dai deoparte. Scurgi heringul de ulei, tai fiecare peşte pe jumătate în lungime şi (dacă e cazul) îi scoţi şira spinării. într-o cratiţă sau altă formă rotundă, tapetată cu o folie de aluminiu, pui piureul în strat uniform, apoi sosul de ciuperci cu măsline şi la sfârşit peştii pe care-i aşezi în formă de stea.
Dai totul la cuptor pentru 10 minute şi când e gata, scoţi cu tot cu folia de aluminiu, o desfaci cu grijă şi aşezi mâncarea pe o farfurie.
Pofta buna!