Alavisca

Printeaza

Alavisca din: foi de napolitane, oua, zahar, miere, nuca, stafide.
Alavisca

Ingrediente:

  • 3 foi de napolitane
  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri miere
  • 150 g nucă prăjită şi măcinată
  • 50 g stafide

 

Mod de preparare:

Laşi stafidele la înmuiat pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă pe baie de aburi, adaugi zahărul treptat şi baţi în continuare până se topeşte.

Pui şi mierea şi după ce s-a întărit albuşul, îl dai deoparte şi adaugi jumătate din nucile prăjite şi măcinate şi stafidele înmuiate şi presate bine. întinzi compoziţia de nuci între foile de napolitană.

Aşezi peste prăjitură un şervet curat, apoi o greutate şi o laşi astfel 1 oră. O tai bucăţele şi treci apoi marginile fiecărei bucăţi prin nuca măcinată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.