Alavisca
PrinteazaAlavisca din: foi de napolitane, oua, zahar, miere, nuca, stafide.
Ingrediente:
- 3 foi de napolitane
- 3 albuşuri
- 150 g zahăr
- 2 linguri miere
- 150 g nucă prăjită şi măcinată
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Laşi stafidele la înmuiat pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă pe baie de aburi, adaugi zahărul treptat şi baţi în continuare până se topeşte.
Pui şi mierea şi după ce s-a întărit albuşul, îl dai deoparte şi adaugi jumătate din nucile prăjite şi măcinate şi stafidele înmuiate şi presate bine. întinzi compoziţia de nuci între foile de napolitană.
Aşezi peste prăjitură un şervet curat, apoi o greutate şi o laşi astfel 1 oră. O tai bucăţele şi treci apoi marginile fiecărei bucăţi prin nuca măcinată.
Pofta buna!