Salata de linte cu feta
PrinteazaSalata de linte cu feta din: linte, ardei gras, castravete, ceapa, branza feta, patrunjel, dafin, sare, piper, lamaie, mustar Dijon, ulei de masline.
- 1 kg linte uscată
- 1 cană ardei roşu gras tocat bucăţele
- 1 cană castravete tocat bucăţele
- 1/2 cană ceapă tocată (verde, roşie sau albă)
- 1/2 cană brânză feta sfărâmată
- 3 linguri pătrunjel (sau mărar) tocat
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Pentru dressing:
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguriţe muştar Dijon
- sare
- piper
- 5 linguri ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare:
Lintea se fierbe într-o oală cu apă (care o acoperă cu 2-3 cm) cu dafin, puţină sare şi piper.
Se fierbe aproximativ o oră, mestecându-se din când în când până când este pătrunsă, dar îşi păstrează forma (eventual, se mai adaugă puţină apă). Se strecoară, se lasă să se răcească puţin, apoi se amestecă împreună cu ardeiul, castravetele, ceapa şi verdeaţa.
Se amestecă bine ingredientele pentru dressing, apoi se toarnă deasupra salatei şi se amestecă.
Se serveşte cu brânză feta şi verdeaţă.
Pofta buna!